Konfitury z gruszek i cytryn
Konfitury z gruszek i cytryn5.00 out of 5 based on 5 voters.
Składniki:
- 1 kg gruszek
- ½ kg cukru
- ½ l wody
- 2 cytryny
Sposób wykonania:
Obrane gruszki pokroić na mniejsze kawałki a cytryny pokroić w plasterki.
Następnie cukier zalać wodą i na małym ogniu ugotować syrop, wówczas włożyć do niego owoce i odstawić na 24 godziny.
Po tym czasie owoce odsączyć a syrop ponownie doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać owoce.
Odstawić na 24 godziny.
Na koniec smażyć konfitury na małym ogniu po czym przełożyć je do słoika.
- Szczegóły
- Kategoria: Konfitury
- Opublikowano: wtorek, 27, listopad 2012 08:57
- Paweł Szymański
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane