Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Konfitura z dereni Ilony

Składniki:

 

  • owoce derenia 2 kg
  • cukier 2 kg

 

 

Sposób przyrządzenia:
Cukier należy wrzucić do garnka zalać szklanką wody, a następnie
zagotować w celu uzyskania syropu, po zagotowaniu należy włożyć do
syropu owoce i gotować je przez około 5 minut. Po tym czasie należy
zdjąć owoce z ognia i odstawić na je na 3 godziny. Następnie należy
smażyć przygotowane konfitury jeszcze przez kilka minut na wolnym ogniu.
Po czym przełożyć je do słoików, przykryć krążkami z pergaminu
nasączonymi spirytusem i szczelnie zakręcić, od razu odstawić w chłodne
miejsce.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *