Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowe kokardki

Składniki:

  • 1 pęczek cebuli
  • 1 por
  • 250 g małych pomidorów
  • 300 g makaron kokardki  
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • 30 g masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:

    1. Makron ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem łyżki oleju.
      W między czasie na rozgrzanym maśle poddusić pokrojoną cebulę i por, wówczas dodać obrane pomidory pokrojone na ćwiartki.
      Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i trzymać na ogniu pod przykryciem około 6-8 minut.
      Miękki makaron odcedzić i wymieszać z warzywami.
      Całość podgrzać i posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *