Kolorowa fasola zapiekana z kaparami, oliwkami i ryżem
Kolorowa fasola zapiekana z kaparami, oliwkami i ryżem4.64 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Namoczoną kilka godzin wcześniej fasolę ugotować, odcedzić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać ryż, fasolę, oliwki, koncentrat pomidorowy i kapary, chwilkę smażyć mieszając i dodając przyprawy. Do lekko schłodzonej masy dodać zmiksowane jajko, wymieszać. Żaroodporne kokilki posmarować olejem, wypełnić je do ¾ wysokości ryżem z dodatkami, polać śmietaną. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Podawać z dodatkiem sałatek.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: wtorek, 12, kwiecień 2011 08:48
- Anstazja Kuran
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak