Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsy koperkowe z makaronem

Składniki:

  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • 1 szkl wody
  • 3 łyżki mąki
  • łyżeczka rosołu wołowego w proszku
  • ½ łyżeczki suszonego koperku
  • 24 gotowe klopsy mięsne
  • 250 g ugotowanego makaronu jajecznego

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać śmietanę oraz wodę, dodać mąkę, rosół oraz posiekany koperek.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, wówczas dodać klopsy.
Trzymać na ogniu aż klopsy się podgrzeją, w trakcie co jakiś czas mieszając.
Podawać rozłożone na ugotowanym makaronie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *