Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kisiel kawowy

Składniki:

  • 1 ½ szkl. kawy
  • op. budyniu czekoladowego
  • ½ szkl. wody
  • rodzynki
  • 100 g ciemnego rumu
  • ¾ szkl. cukru
  • 1 szkl. śmietanki
  • łyżka płynnego miodu

Sposób wykonania:
Kawę razem z rodzynkami i cukrem zagotować, wówczas dodać budyń wymieszany z ½ szkl. wody.
Całość wymieszać i jeszcze raz zagotować.
Trzymać na małym ogniu około 3 minut po czym zdjąć z ognia i dodać rum i dokładnie wymieszać.
Przelać do pucharków i odstawić do ostygnięcia.
Przed podaniem udekorować śmietanką ubitą z miodem oraz owocami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *