Kisiel kakaowy
Kisiel kakaowy4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 2 ½ szklanki mleka
- 3-4 łyżki kakao
- 3-4 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- ½ szklanki słodkiej śmietanki
- 1 łyżka masła
Sposób przyrządzenia:
Mąkę ziemniaczaną i kakao wymieszać cukrem i zimnym mlekiem ½ szklanki. Pozostałe mleko zagotować. Do wrzątku dodać mąkę i kakao, szybko wymieszać, gdy kisiel zawrze ,odstawić i dodać masło. Ugotowany kisiel wyłożyć do szklanych miseczek i odstawić w chłodne miejsce. Podawać z ubitą słodką śmietanką.
- Szczegóły
- Kategoria: Kisiel
- Opublikowano: poniedziałek, 14, marzec 2011 13:36
- Izabella