Karp zapiekany w śmietanie

206
com_content.article
(Oddano 100 głosów z średnią 4.59 z 5)
Karp zapiekany w śmietanie4.59 out of 5 based on 100 voters.


Skład:

3kg karpia

100g wędzonego boczku

300g śmietany

łyżka mąki

400g cebuli

100g masła

10g papryki

300g pomidorów

6 zielonych ostrych papryk

sól

 

Sposób wykonania:

Karpia sprawić, umyć i przekroić wzdłuż na pół. Wyfiletować z ości, podzielić na części po około 200g każda. Kawałki ryby naszpikować paseczkami boczku, doprawić solą i papryką. Brytfankę lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć kawałki ryby i przykryć lekko przesmażoną cebulą, pokrajaną w paski papryką i pomidorami pokrajanymi w plastry. Polać stopionym masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. około 200 st. C. Piec około 20 min. Następnie całość zalać śmietaną wymieszaną z łyżka mąki i zapiekać przez około 15 min w temperaturze 180 st.C.

 

 

 
Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi