Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak po gruzińsku

Składniki:

    • 25 dkg wieprzowina bez kości
    • 40 dkg kapusty białej
    • 5 dkg tartego żółtego sera
    • 2 cienkie parówki
    • 1/3 szklanki białego wina
    • szczypta startej gałki muszkatołowej
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso zalać litrem zimnej wody, gotować powoli aż zmięknie, mięso wyjąć. Kapustę cienko poszatkować, blanszować we wrzątku, odcedzić, dodać wraz z serem do bulionu. Gotować, a gdy kapusta będzie miękka dodać pokrojone w „słomkę” parówki i pokrojone w grubą kostkę mięso. Przyprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Podając posypać zieleniną.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *