Kapusta pekińska po królewsku
Kapusta pekińska po królewsku5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- główka kapusty pekińskiej
- 6 gruszek
- masło
- sól
- cukier
- biały pieprz
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
Wodę ocukrzyć i osolić, doprowadzić do wrzenia.
Wówczas wrzucić do niej kapustę pekińską pokrojoną na części.
Gotować około 10 minut i odstawić do ostygnięcia.
W między czasie obrać gruszki i pokroić je na ósemki, usuwając gniazda nasienne.
Następnie udusić je na rozgrzanym maśle.
Wówczas dodać do niej kapustę i oprószyć całość do smaku solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Dusić pod przykryciem około 10 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: czwartek, 21, marzec 2013 05:34
- Damian Kowal
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak