Kapusta marynowana
Kapusta marynowana 4.61 out of 5 based on 360 voters.
Składniki:
- 5 kg kapusty
- ½ szkl. soli
- pieprz ziarnisty
- goździki
- laska cynamonu
- liście laurowe
Zalewa:
- 1 l wody
- 1 ½ łyzki soli
- ½ szkl. cukru
- 1 szkl. 10% octu
-
Kapustę poszatkować po czym blanszować ja około 1 minuty w gorącej wodzie.
Następnie kapustę przełożyć do słoików.
Do każdego słoika włożyć 304 goździki, 3-4 ziarenka pieprzu, liść laurowy oraz laski cynamonu.
Składniki podane na zalewę doprowadzić do wrzenia i zalać nią kapustę.
Słoiki szczelnie zakręcić i gotować około 10 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Kiszona kapusta
- Opublikowano: środa, 24, marzec 2010 07:59
- Dominika Białaś
-
Kiszona kapusta z grzybkami
-
Kiszona czerwona kapusta z jabłkami Iwony
-
Kiszona kapusta z czerwonymi buraczkami Iwony
-
Kiszona kapusta z marchewką, papryką, jabłkami i cebulą Iwony
-
Kiszona włoska kapusta z papryką i jabłkami Iwony
-
Kiszona czerwona kapusta z porami i jabłkiem Iwony
-
Kiszona kapusta Iwony
-
Kapusta marynowana