Kapusta duszona w winie Eweliny
Kapusta duszona w winie Eweliny 4.68 out of 5 based on 79 voters.
Składniki:
- 1 główka kapusty
- 1 cebula
- 3 łyżki masła
- 200 ml czerwonego wina
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 5 goździków
- 1.2 laski cynamonu
- sól
- cukier
- ocet, sok z cytryny
-
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać poszatkowaną kapustę i smażyć razem około 5 minut.
Po tym czasie wlać wino i wrzucić wszystkie przyprawy.
Dokładnie wymieszać i nadal gotować około 45 minut.
Na sam koniec doprawić do smaku solą, cukrem, octem oraz sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: czwartek, 21, lipiec 2011 11:53
- Ewelina Kurek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak