Kalmary z pietruszką

9657
com_content.article
(Oddano 317 głosów z średnią 4.50 z 5)
Kalmary z pietruszką 4.50 out of 5 based on 317 voters.


 

Składniki:


  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • 2 czerwone suszone papryczki
  • 4 łyżki oliwy
  • 8 kalmarów
  • 120 ml białego wytrawnego wina
  • 8 kromek wiejskiego chleba

 

Kalmary Z Pietruszka

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć posiekany czosnek, papryczki oraz pietruszkę po czym dodać kalmary i trzymać na ogniu około 8 minut.
    Następnie wlać wino i gotować do miękkości kalmarów.
    Kalmary podawać z chlebem pieczonym na grillu.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi