Kalmary w sosie

7962
com_content.article
(Oddano 162 głosów z średnią 4.66 z 5)
Kalmary w sosie4.66 out of 5 based on 162 voters.


Arx1225962186nSkładniki:
  • 50 dkg oczyszczonych tuszek kalmarów
  • 2/3 szklanki kwaśnej śmietany kremowej
  • 2/3 szklanki bulionu z drobiu
  • ½ cytryny
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:

Kalmary dokładnie umyć. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, posolić, zakwasić sokiem z cytryny, dodać kalmary, gotować 5 minut, odcedzić. Z masła i mąki przygotować białą zasmażkę, dodać bulion i przyprawy, wymieszać, dodać pokrojone w słomkę kalmary i doprowadzić do wrzenia, nie gotować. Podawać z ziemniakami i cytryną.


Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi