Kalmary w śmietankowym sosie

7915
com_content.article
(Oddano 391 głosów z średnią 4.48 z 5)
Kalmary w śmietankowym sosie4.48 out of 5 based on 391 voters.


Składniki:

  • 60 dkg tuszek kalmarów
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

Kalamry W Sosie

Sposób przyrządzenia:
Kalmary umyć, osuszyć, pokroić w słomkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać kalmary, sól, pieprz. Smażyć razem 3 minuty. Dodać mąkę, rozprowadzić dokładnie w rondlu i po minucie dodać śmietanę. Dusić na wolnym ogniu aż kalmary będą miękkie. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami.
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata” Maria G

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi