Kalmary panierowane

7963
com_content.article
(Oddano 106 głosów z średnią 4.72 z 5)
Kalmary panierowane4.72 out of 5 based on 106 voters.


Składniki:

  • oczyszczone odwłoki kalmarów
  • 4 łyżki mąki
  • 6 łyżek tartej bułki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • olej

Kalmary W Panierce

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone tuszki kalmarów przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane kalmary obtoczyć w mące, zanurzyć w „skłóconym” jajku i panierować w tartej bułce. Na patelni rozgrzać mocno olej, smażyć kalmary z obu stron do momentu aż się przyrumienią. Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi