Kalafior i brokuł zapiekany
Kalafior i brokuł zapiekany4.74 out of 5 based on 234 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Kalafior i brokuł bardzo dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą., blanszować we wrzątku. N w niedużym rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę i mieszając smażyć na małym ogniu 30 sekund, dodać mleko, ser, mieszając doprowadzić do wrzenia, przyprawić. Różyczki kalafiora i brokuła ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem. Zapiekać 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: wtorek, 29, czerwiec 2010 08:17
- Maria Gajek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak