Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z zieleniną

Składniki:

  • 8 jajek
  • 2 łyżki masła
  • posiekana natka zielonej pietruszki
  • posiekany szczypiorek
  • garść posiekanej rzeżuchy
  • sok cytryny
  • 1 szklanka śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa typu Vegeta

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka umyć, ugotować na twardo i podzielić na ósemki. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i wymieszać. Wlać śmietanę i podgrzewać, stale mieszając, aż sos zgęstnieje, doprawić do smaku solą i pieprzem, sokiem z cytryny i szczyptą przyprawy typu Vegeta. Włożyć jajka , wymieszać i posypać posiekaną zieleniną. Podawać z ziemniakami lub białym pieczywem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *