Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z oliwkami i parmezanem

Składniki:

  • 8 listków bazylii
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanych kaparów
  • 150 g zielonych oliwek
  • 125 g startego parmezanu
  • 60 g tartej bułki
  • 180 ml białego wytrawnego wina
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • 12 ugotowanych na twardo jajek

Sposób wykonania:

  1. Do startego parmezanu dodać posiekaną bazylię, kapary, oliwki oraz bułkę tartą.
    Całość dokładnie wymieszać stopniowo dolewając wino.
    Doprawić do smaku pieprzem i dodać jeszcze oliwę.
    Jajka obrać przekroić na połówki i polać sosem.
    Przegotować tuż przed podaniem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *