Jajka z oliwkami i parmezanem
Jajka z oliwkami i parmezanem 4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 8 listków bazylii
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanych kaparów
- 150 g zielonych oliwek
- 125 g startego parmezanu
- 60 g tartej bułki
- 180 ml białego wytrawnego wina
- pieprz
- 4 łyżki oliwy
- 12 ugotowanych na twardo jajek
-
Do startego parmezanu dodać posiekaną bazylię, kapary, oliwki oraz bułkę tartą.
Całość dokładnie wymieszać stopniowo dolewając wino.
Doprawić do smaku pieprzem i dodać jeszcze oliwę.
Jajka obrać przekroić na połówki i polać sosem.
Przegotować tuż przed podaniem.Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: wtorek, 28, kwiecień 2009 07:24
- Anna C