Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z kalafiorem

Składniki:

  • jajka 7 sztuk
  • ser żółty 25 dag
  • ocet 1/2 łyżeczki
  • kalafior- najlepiej mrożony 10 dag
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • papryka 1 sztuka
  • szczypiorek posiekany 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę i kalafior należy drobno pokroić, podgrzać na patelni na oleju
    do momentu zeszklenia się warzyw. Do warzyw należy dodać wymieszane
    jajka, następnie koncentrat pomidorowy oraz ocet, doprawić solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać. Pod koniec podsmażania należy dodać starty na tarce jarzynowej o grubych oczkach ser. Posypać szczypiorkiem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *