Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka w sosie pomidorowym

Składniki:

  • łyżka oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • puszka pokrojonych pomidorów
  • ½ szkl wody
  • 1 ½ łyżeczki posiekanego tymianku
  • 1 ½ łyżeczki bazylii
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 4 jajka

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek po czym wyjąć  go a na patelnię wrzucić pokrojone pomidory, tymianek oraz bazylię.
Wlać pół szklanki wody i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować około 7 minuty.
Po tym czasie na powierzchnie sosu delikatnie wbić jajka, tak aby żółtka się nie rozpadły.
Gotować pod przykryciem około 5 minut do ścięcia jaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *