Jajka nadziewane pieczarkowym farszem
Jajka nadziewane pieczarkowym farszem4.62 out of 5 based on 158 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Małą łyżeczką ostrożnie powiększyć otwór pozostały po wyjętym żółtku. Pieczarki oczyścić drobniutko pokroić, podobnie pokroić obraną cebule. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć kilka minut nie dopuszczając do tego aby cebula się przyrumieniła, dodać pieczarki, smażyć aż odparuje wytwarzający się sos. Żółtka posiekać, dodać ser, pieczarki, przyprawy i połowę majonezu, wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełniać białka jaj . Na każdym położyć odrobinę majonezu.
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: wtorek, 09, listopad 2010 09:04
- Zyta Molska