Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka nadziewane pieczarkowym farszem

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki majonezu
  • tarty żółty ser
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Małą łyżeczką ostrożnie powiększyć otwór pozostały po wyjętym żółtku. Pieczarki oczyścić drobniutko pokroić, podobnie pokroić obraną cebule. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć kilka minut nie dopuszczając do tego aby cebula się przyrumieniła, dodać pieczarki, smażyć aż odparuje wytwarzający się sos.  Żółtka posiekać, dodać ser, pieczarki, przyprawy i połowę majonezu, wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełniać białka jaj . Na każdym  położyć odrobinę majonezu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *