Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane pastą ze szprotek

 

Składniki:

  •  6 jajek ugotowanych na twardo
  •  1 puszka szprotek w oleju
  •  3 łyżki majonezu
  •  1 cytryna
  •  kilka gałązek natki pietruszki
  •  kilka liści sałaty
  •  pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Cytrynę przekroić na połówki, jedną pokroić w cząstki a z drugiej wycisnąć sok.
    Następnie jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka, które dodać do szprotek odsączonych z oleju.
    Całość rozgnieć widelcem po czym dodać majonez, sok z cytryny, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masą napełnić połówki jajek, które ułożyć na liściach sałaty i udekorować cząstkami cytryny.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *