Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane masą z serem, pikantne

Składniki:

    • 6 ugotowanych na twardo jajek
    • chili w proszku

    Farsz:

    • 1 łyżka posiekanej dymki
    • 1 łyżka posiekanej naci pietruszki
    • 1 posiekana, oczyszczona z nasion papryczka chili
    • ¼ szklanki majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • ½ łyżeczki soli
    • ¼ szklanki tartego sera cheddar

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka obrać przekroić wzdłuż na połowę, ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka i wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego napełnić z naddatkiem połówki jaj. Oprószyć chili i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *