Jajecznica z łososiem Karola
Jajecznica z łososiem Karola 0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na znakomitą jajecznicę z wędzonym łososiem. Przepis zawiera: jajka, wędzonego łososia, dymkę oraz odrobinę śmietany.
Składniki:
- 4 jajka
- 60 g wędzonego łososia
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka masła
- 1 dymka
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ łyżeczki tymianku
- sól
- pieprz
- natka pietruszki do dekoracji

Sposób wykonania:
-
Do miski wbić jajka.Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.Natomiast dymkę posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.Gdy lekko się zeszkli wlać jajeczną masę.Chwilę trzymać na ogniu po czym dorzucić wędzonego łososia pokrojonego na mniejsze kawałki i skropionego sokiem z cytryny.Trzymać na ogniu, aż jajka się zetną.Na koniec posypać posiekaną natka pietruszki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: poniedziałek, 22, luty 2016 04:52
- Monia