Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja faszerowane rybą i grzybkami

Składniki:

• 6 jaj ugotowanych na twardo
• 10 dag wędzonej ryby
• 4 marynowane grzybki
• 2 łyżki majonezu
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku
• kilka liści sałaty
• 1/2 kolorowej papryki
• kilka rzodkiewek
• kilka gałązek natki pietruszki
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Jaja obrać, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka.
Rybę oczyścić z ości. Do żółtek dodać rybę, posiekane grzybki, część drobno pokrojonej papryki, majonez, łyżkę szczypiorku. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Białka napełnić masą, ułożyć na półmisku, udekorować pozostałymi warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *