Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięce kotlety z kością z grilla

Pyszne i sprawdzone przepisy tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na jagnięce kotlety z kością z grilla. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kotletów jagnięcych, czosnku, rozmarynu i tymianku. 
 

Składniki:

  • 4 jagnięce kotleciki z kością 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka rozmarynu
  • 1 łyżka tymianku 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku. 
    Następnie do miseczki wlać oliwę z oliwek.
    Wrzucić do niej obrany czosnek drobno posiekany.
    Dodać jeszcze rozmaryn i tymianek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatę dokładnie wetrzeć w mięso.
    Wstawić do lodówki na około 2 godzin.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *