Jagnięce kotlety Iwony

34985
com_content.article
(Oddano 0 głosów z średnią 0 z 5)
Jagnięce kotlety Iwony0 out of 5 based on 0 voters.


Jeżeli szukasz ciekawego przepisu na jagnięce kotleciki to idealnie trafiłeś. Wypróbuj ten przepis. Lista zakupów: kotleciki jagnięce, czosnek, rozmaryn, natka pietruszki i miód. 
 

Składniki:

  • 8 kotletów z kością
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • 1/4 łyżeczki mielonej papryki
Jagniece Koteciki Iwony

Sposób wykonania:

  1. Kotleciki dokładnie oczyścić i osuszyć  na papierowym ręczniku.
    Następnie oliwę z oliwek wymieszać z miodem i sosem sojowym.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki, rozmaryn i paprykę. 
    Wymieszać i powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
    Kłaść na rozgrzanej patelni i smażyć z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi