Hummus przepisu Urszuli
Hummus przepisu Urszuli0 out of 5 based on 0 voters.
Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na smaczny humus przepisu Urszuli. Lista zakupów: cieciorka, oliwa z oliwek, czosnek i sok z cytryny.
Składniki:
- 1 szkl cieciorki
- 4 łyżki jasnej tahiny
- 1/2 szkl oliwy
- 3 ząbki czosnku
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól
- pieprz
- szczypta wędzonej papryki

Sposób wykonania:
-
Cieciorkę zalać wodą i odstawić na całą noc.Następnego dnia wymienić wodę na świeża i ugotować.Gotową odcedzić i odstawić do ostygnięcia.Wówczas dodać do niej pastę tahini i obrany czosnek.Dodać jeszcze ostrą paprykę i sok z cytryny do smaku.Całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gdyby w czasie miksowania pasta wychodziła zbyt gęsta dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.Przed podaniem posypać szczyptą wędzonej papryki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: środa, 09, listopad 2016 06:51
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak