Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Hiszpańska tortilla

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • cebula
  • oliwa z oliwek
  • 8 jajek
  • 10 dag. tuńczyka w oleju
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie:
    Ziemniaki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę i usmażyć na oliwie. Do roztrzepanych jajek dodać osączonego tuńczyka. Przyprawić do smaku. Usmażone ziemniaki i cebulę odcedzić. Do jajek dodać ziemniaki z cebulą i wymieszać. Wlać na rozgrzaną patelnię. Smażyć na wolnym ogniu.Za pomocą talerza przewrócić na drugą stronę i smażyć.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *