Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wegetariański

 

Składniki:

  • 1 mały brokuł
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • 2 małe cebulki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • sól, pieprz
  • szczypta tymianku
  • oliwa

 

 

Sposób przyrządzenia:
Brokuły umyć, podzielić na różyczki. Paprykę  umyć, osączyć , usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Cebulę, czosnek, poobierać i posiekać, zeszklić na oleju wlać 2 łyżki wody, zagotować. Marchewkę i cukinię umyć, pokroić na drobne talarki. Warzywa dodać do cebuli, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić na małym ogniu około 25-30 minut. Dobrze smakuje z ugotowanym na sypko ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *