Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz przepisu Uli

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity gulasz przepisu Uli. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: mięsa wieprzowego, pomidorów, bulionu warzywnego oraz cebuli i czosnku.   
 

Składniki:

  • 80 dag mięsa wieprzowego
  • 1 puszka pomidorów
  • ½ l bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek. 
    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli.
    Razem trzymać na ogniu do zarumienienia.
    Wówczas dodać mięso, przesmażyć.
    Wówczas zalać całość bulionem warzywnym.
    Dodać tymianek, oregano oraz słodką paprykę i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Pod koniec duszenia dodać jeszcze pomidory z puszki.
    Trzymać na ogniu, aż całość zgęstnieje.
    Gotowy gulasz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *