Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby solone z ziemiankami, kapustą i ogórkami

Składniki:

  • 200 g solonych grzybów
  • 200 g ziemniaków
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 1 ogórek kiszony
  • 2-3 łyżki stołowe oleju
  • ocet 3%
  • natka pietruszki
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki ugotował po czym odcedzić i pokroić w plastry.
    Następnie kapustę grzyby i cebulę posiekać i dodać do ziemniaków.
    Całość skropić olejem oraz octem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Delikatnie ale dokładnie wymieszać.
    Przed podaniem udekorować plasterkami ogórka oraz natką pietruszki i koperkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *