Grzyby marynowane na sposób gruziński
Grzyby marynowane na sposób gruziński4.56 out of 5 based on 98 voters.

Składniki:
- 50 dkg oczyszczonych niedużych grzybów (podgrzybek, borowik)
- 34 łyżki octu winnego jabłkowego
- ½ szklanki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 3 ziarna czerwonego pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki cukru
- 4 liście laurowe
Sposób przyrządzenia:
Grzyby dokładnie umyć, przyciąć trzony. Czosnek obrać, drobno posiekać. W głębokim rondlu wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenie, zmniejszyć ogień i gotować powoli 5 minut. Tak przygotowane grzyby przełożyć do sterylnych słoi, szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
- Szczegóły
- Kategoria: Grzyby marynowane
- Opublikowano: czwartek, 13, wrzesień 2007 19:37
- Natasza
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane