Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z masłem ziołowo-czosnkowym

Pyszne grzanki z masłem ziołowo-czosnkowym. Idealne do podania jako dodatek do wielu potraw. Aby je wykonać potrzebujesz: bagietki, masła, czosnku i ziół prowansalskich.  
 

Składniki:

  • 1 bagietka
  • ½  kostki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 szczypty ziół prowansalskich
  • 2 szczypty oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bagietkę pokroić na niezbyt cienkie kromki.
    Następnie do miękkiego masła dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wrzucić drobno posiekaną natkę pietruszki, oregano i zioła prowansalskie.
    Na koniec dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać, aż powstanie gładkie masło.
    Wówczas rozsmarować go na kromkach.
    Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15-20 minut, aż ładnie się zarumienią. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *