Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki faszerowane serem gorgonzola

Składniki:

  • dojrzałe gruszki
  • 1 część masła
  • 1 część sera Gorgonzola
  • gęsta śmietana
  • mielona ostra papryka

    Sposób przyrządzenia:
    Ser zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, dodać masło, utrzeć na gładką masę. Gruszki obrać, przekroić wzdłuż na połowę, używając łyżeczki usunąć gniazda nasienne i część miąższu. Powstałe wgłębienie wypełnić masą serową. Gruszki ułożyć na półmisku, polać każdą odrobiną śmietany, schłodzić. Przed podaniem oprószyć papryką.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *