Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: topiony

Serowy dip do mięsa z grilla Iwony

Składniki: 1 wężowy ogórek 15 dkg szynki drobiowej 40 dkg homogenizowanego serka jajko sól, pieprz do smaku posiekana  zielona natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Jajko ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Ogórka umyć, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Szynkę pokroić w kostkę. Składniki wymieszać z serkiem  homogenizowanym i doprawić do smaku solą i pieprzem.…

Zimny sos z dodatkiem sera gorgonzola

Składniki: ½ szklanki drobno pokruszonego sera Gorgonzola 1 szklanka majonezu 1 szklanka gęstej śmietany 3 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Majonez zmiksować ze śmietaną i sokiem cytrynowym, dodać drobno pokruszony ser, wymieszać. Przed podaniem sos powinien być schłodzony w lodówce. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Gruszki faszerowane serem gorgonzola

Składniki: dojrzałe gruszki 1 część masła 1 część sera Gorgonzola gęsta śmietana mielona ostra papryka Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, dodać masło, utrzeć na gładką masę. Gruszki obrać, przekroić wzdłuż na połowę, używając łyżeczki usunąć gniazda nasienne i część miąższu. Powstałe wgłębienie wypełnić masą serową. Gruszki ułożyć na półmisku, polać każdą…

Pasta z sera brie i camembert

Składniki: 10 dkg dobrego masła 10 dkg sera Brie 10 dkg sera Camembert siekany koperek Sposób przyrządzenia: Ser mocno schłodzić, utrzeć na tarce z małymi otworami. W miseczce umieścić tarte sery i masło, wyrobić na gładką masę. Z pasty formować nieduże kulki i obtoczyć w drobno siekanym koperku. Podawać, jako dodatek do białego pieczywa. Przepis…