Grillowany dorsz Maksa
Grillowany dorsz Maksa0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszne i sprawdzone przepisy na ryby. Tym razem przepis na grillowanego dorsza Maksa. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: fileta z dorsza, cytryny, czosnku oraz oliwy z oliwek.
Składniki:
- 900 g fileta z dorsza
- sok z ½ cytryny
- ½ pęczka natki pietruszki
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Filety dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przełożyć oliwę z oliwek i sok z cytryny.Dokładnie wymieszać po czym wrzucić posiekaną natkę pietruszki i rozmaryn.Dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynata natrzeć dorsza.Odstawić go na około 1 godzinę.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: piątek, 20, maj 2016 03:52
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla