Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane kotleciki jagnięce

Poszukujesz nowych przepisów na mięsa z grilla? Idealnie trafiłeś. Dziś przepis na grillowane kotleciki jagnięce. Do ich przyrządzenia potrzebujesz: rozmarynu, tymianku, soku z cytryny, kolendry oraz oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 6 kotletów jagnięcych
  • garść posiekanego rozmarynu
  • sok z 1 cytryny 
  • garść świeżego tymianku 
  • garść kolendry 
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • 3 łyżki miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • ostra papryka w proszku 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kotleciki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać miód.
    Dodać do niego oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać posiekany rozmaryn, tymianek i kolendrę.
    Wymieszać i dodać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz i ostrą paprykę.
    Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić go do lodówki na około 3 godziny.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *