Grillowana pierś w czosnkowej marynacie
Grillowana pierś w czosnkowej marynacie0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na grillowaną pierś w czosnkowej marynacie. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, czosnek, oliwa z oliwek.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki curry
- ½ łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki przelać oliwę z oliwek.Wrzucić do niej obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Następnie dodać curry, czosnek niedźwiedzi oraz słodką paprykę.Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić na kilka godzin, aby mięso dobrze przegryzło się z przyprawami.Po tym czasie kłaść kurczaka na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: piątek, 01, luty 2019 21:37
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany