Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka z malinami

Składniki:

 

  • 2 szkl. mleka
  • 4 łyżki cukru
  • op. cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżki mleka
  • 1 szkl. malin
  • 4 łyżeczki cukru pudru

 

 

Sposób wykonania:
Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach mleka.
W między czasie maliny ułożyć w pucharkach i posypać cukrem pudrem.
Następnie łyżkę cukru zbrązowieć na suchej patelni, wówczas zalać go 1/3 szkl. wody i gotować do momentu aż cukier się rozpuści.
Natomiast resztę mleka doprowadzić do wrzenia z cukrem waniliowym i resztą cukru pudru po czym dodać karmel oraz żelatynę.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić na chwile aby przestygła.
Na koniec zalać galaretką maliny i schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *