Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galareta wieprzowa Marioli

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na galaretkę wieprzową Marioli. Lista składników; golonka, nóżki wieprzowe, marchewka, seler. 
 

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg nóżek wieprzowych
  • 1 golonka
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki 
  • 1 seler
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i przełożyć do garnka.
    Zalać je wodą, tak, aby całe było przykryte.
    Wrzucić ziele angielskie, liść laurowy.
    Zagotować i na małym ogniu trzymać około 2 godzin.
    W między czasie marchewkę, pietruszkę, selera obrać  po czym wrzucić je do garnka z mięsem, gdy już będzie miękkie.
    Gotować kolejne 1,5 godziny.
    Po tym czasie obrać mięso do kości i podzielić na mniejsze kawałki.
    Warzywa również pokroić na mniejsze kawałki.
    Rozłożyć je w małych miseczkach i zalać wywarem.
    Gdy wywar ostygnie włożyć galaretki do lodówki, aby zastygły.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *