Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z łososiem na masełku

Przepis na idealne śniadanie. Jajecznica z łososiem na masełku. Do jej wykonania potrzebujesz: jajek, masła, wędzonego łososia. 
 

Składniki:

  • kilka kromek bagietki 
  • 5 jajek
  • 2 łyżki śmietany 
  • 100 g łososia
  • 1 łyżka masła 
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Bagietki skropić oliwą z oliwek.
    Ułożyć je na ruszcie w rozgrzanym piekarniku i podpiec na złoto.
    W między czasie obraną cebulę posiekać.
    Wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Gdy lekko się zeszkli dodać roztrzepane jajka z dodatkiem śmietany.
    Delikatnie mieszając trzymać na ogniu, aż jajka zaczną się ścinać.
    Wówczas dodać łososia pokrojonego na mniejsze kawałki.
    Trzymać jeszcze chwilę na ogniu, aż łosoś się podgrzeje.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Tak przygotowaną jajecznicę rozłożyć na podpieczonych grzankach.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *