Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Frytki ze słodkich ziemniaków pieczone z ziołami

Składniki:

    • 2 duże słodkie ziemniaki, obrane, pokrojone we frytki
    • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
    • 1 łyżeczka suszonego, pokruszonego estragonu
    • 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
    • szczypta mielonego kminku
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    W misce wymieszać umyte i osuszone frytki z pozostałymi składnikami. Wyłożyć na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury  170 stopni C przez 25 minut. Podczas pieczenia kilkakrotnie frytki przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *