Filety z sandacza lub okonia w śmietanie

19287
com_content.article
(Oddano 103 głosów z średnią 4.65 z 5)
Filety z sandacza lub okonia w śmietanie4.65 out of 5 based on 103 voters.


Składniki:


  • 1 kg filetów z sandacza lub okonia
  • masło
  • sól, pieprz
  • 5 ugotowanych na twardo jaj
  • 1 szklanka dobrej, kwaśnej śmietany


    Sposób przyrządzenia:
    filety umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić, podzielić na porcje. Na patelni rozgrzać masło, partiami lekko obrumienić na nim porcje ryby. Delikatnie przełożyć porcje ryby do naczynia żaroodpornego, polać śmietaną, posypać obranymi, pokrojonymi w drobną kostkę jajkami. Tak przygotowane ryby zapiec w gorącym piekarniku. Przed podaniem udekorować zieleniną.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi