Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia zapieczony z ziemniakami i oliwkami

Składniki:

  • 1 kg filetów z łososia
  • 1 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków
  • garść pokrojonych zielonych oliwek
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz
  • koperek, bazylia


    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Podobnie postąpić z cebulą. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając, nie rumienić. Dodać ziemniaki, oliwki, zieleninę, sól i pieprz. Smażyć razem 5 minut delikatnie mieszając. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć obsmażone ziemniaki z dodatkami, na nich rozłożyć przyprawione porcje ryby, zrosić oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *