Faszerowane piersi kurczaka z grilla
Faszerowane piersi kurczaka z grilla 4.50 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 4 plasterki koziego sera
- 8 listków bazylii
- 4 suszone pomidory z zalewy
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Umyte piersi z kurczaka naciąć wzdłuż aby powstała kieszonka.
Do każdej kieszonki włożyć kawałek ser, pomidorka z zalewy oraz listki bazylii.
Kieszeń spiąć wykałaczką i oprószyć całość solą oraz pieprzem.
Przełożyć do formy, skropić oliwa i sokiem z cytryny.
Odstawić na 30 minut co jakiś czas obracając.
Po tym czasie piec na rozgrzanym grillu około 15 minut ze wszystkich stron an rumiano.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: środa, 06, marzec 2013 06:27
- Łucja Markowicz
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla