Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane awokado z krewetkami

 

Składniki:

 

  • 4 owoce awokado
  • 1 op krewetek koktajlowych
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • ½ cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków sałaty

Sposób wykonania:
Mango przekroić na połówki, usunąć pestki i wydrążyć miąższ.
Następnie powstałe miseczki  skropić sokiem z cytryny.
Natomiast miąższ drobno posiekać, dodać do niego majonez, posiekany koperek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
Napełnić miseczki z mango i ułożyć je na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
Natomiast na wierzchu każdej połówki ułożyć jeszcze po kilka krewetek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *