Fasolka szparagowa z pieczarkami
Fasolka szparagowa z pieczarkami4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Fasolkę umyć, obsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać fasolkę, gotować tak długo aż będzie miękka ale jeszcze chrupiąca. Na patelni rozgrzać masło, dodać oczyszczone, pokrojone w plastry grzyby, dusić aż odparuje powstały sos. Dodać ugotowaną fasolkę, sos sojowy, sól, pieprz i zioła. Podlać łyżką wody i delikatnie mieszając podgrzewać jeszcze 5 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: czwartek, 31, marzec 2011 12:43
- Krystyna
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak