Fasolka szparagowa z orzeszkami
Fasolka szparagowa z orzeszkami5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ szkl posiekanej szalotki
- ¼ szkl orzeszków piniowych
- 1 szkl pokrojonych w kostkę pomidorów
- ½ kg fasolki szparagowej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Fasolkę szparagową blanszować w osolonej wodzie po czym ją odcedzić i zahartować zimną wodą.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekane szalotki oraz orzeszki.
Smażyć na średnim ogniu około 4 minut po czym wrzucić fasolkę oraz pomidory.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu kilka minut, aż składniki staną się ciepłe.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: czwartek, 27, grudzień 2012 12:14
- Daria Rakowiak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak